Sint Maartenskliniek

Na een lange tijd weer een update.

Vanmiddag zijn we in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen geweest. 3 jaar na het ongeluk wordt je uitgenodigd voor een soort van a.p.k en dat is om de 2 jaar. Je wordt gezien door de revalidatiearts, fysiotherapeut, ergotherapeut, verpleegkundigarts en maatschappelelijk medewerkdser. Bij allemaal ben je een half uur op gesprek dus we waren even onder de pannen. De revalidatie arts was erg benieuwd naar de operatie in Zwitserland en de vorderingen. Binnenin voelt Roy nog steeds verandering aan de buitenkant moet het er nog uitkomen maar dat vergt veel tijd en geduld. Als het zover is dat de benen gestrekt kunnen worden mag er contact opgenomen worden met de Sint Maartenskliniek en nemen ze Roy in revalidatie! Bij de ergotherapeut gaat er binnenkort een zitpassing/houding plaats vinden omdat het niet vaak lukt om de hele dag in de rolstoel tezitten om dat hij dan pijn krijgt. Ze kunnen niet beloven tot een oplossing tekomen maar kunnen er zeker naar gaan kijken. En het advies gekregen om nog wat vaker in de staop tafel tegaan staan voor de soepelheid van de voeten dat mocht het tot staan komen dat je voeten in de goede positite blijven staan. Het was fijn om zo alle artsen even te zien en tespreken.

Verder elke dag 3x 40 minuten per dagdeel trainen met de elektrostimulator en gelukkig kan er sinds een aantal weken weer baantjes gezwommen worden dat is altijd goed voor de spieren. De sportschool is nog dicht maar nu wordt er meer gehandbiked voor de conditie.

Nog een paar weekjes hebben de kids al zomervakantie en gaan we heerlijk een paar weekjes op vakantie!

Als er vorderingen zijn houden we jullie op de hoogte!

Skype gesprek

Het is alweer eind januari 2020 de tijd vliegt Het is alweer veel te lang geleden dat we een blog geplaatst hebben maar we hebben zeker niet stil gezeten.

We hebben fijne december maand gehad met sinterklaas, onze dochter die met haar team mee mocht doen met het NK twirlen en kerst en oud en nieuw.

Er heeft ook nog een mooi artikel in de krant gestaan in de Tubantia een terug blik op de operatie en hoe het nu gaat.

En vandaag hadden we een Skype afspraak met Professor Marc Possover. Hij was heel benieuwd hoe het ging. Roy was goed bezig en moest zo doorgaan. Het kost tijd heel veel tijd! De stroom is iets opgevoerd. De volgende Skype afspraak zal iets voor de zomervakantie zijn.

Verder traint Roy nog elke dag zijn benen. Elke ochtend, middag en avond. Daarnaast nog zwemmen, sportschool en de rompbalans verbeteren. Je kan nog geen resultaat zien aan de buitenkant dat het been al iets van een strekbeweging maakt maar binnen in voelt Roy wel dat zijn benen sterker beginnen te worden.

Verder gaat het hier lekker zijn gangetje, we genieten van het huis en zijn er al helemaal gewent!❤

Tot de volgende blog!

Trainen,verhuisd en dagje Amsterdam

Het is alweer ruim 3 weken geleden sinds de laatste blog. We hebben niet stil gezeten.

Roy traint elke dag 40 minuten per dagdeel! Hij voelt zijn spieren sterker sterker worden. Daarnaast handbiken, sportschool en weer zwemmen! Druk programma!

Ook zijn we Verhuisd! Eindelijk na bijna 3 jaar kan Roy weer de kids naar bed brengen. Wat genieten is dat voor ons en de kids papa die weer overal in huis kan komen! Wat genieten we van dit huis met de ruimte om te bewegen in de rolstoel een hooglaag keuken waar alles op hoogt is super fijn! En met de lift kan Roy naar de 1ste verdieping en naar zolder! Zo fijn dat dit allemaal weer mogelijk is💕

In de herfstvakantie zijn we een dagje naar Amsterdam geweest. Heel spontaan is dat helaas niet. Maar dat mocht de pret niet drukken. Met de ns moet je een uur van tevoren assistentie aanvragen. Dus zorgen dat we op tijd zijn als we deze trein misten moet je minimaal een uur wachten voor dat ze je weer helpen. Ik had al gekeken voor een rechtstreekse verbinding anders moet je 1 of meerdere keren overstappen en als daar weinig tijd tussen zit helpen ze je niet en moet je een half uur wachten. Gelukkig er was om 09.00 een rechtstreekse verbinding! De treinreis ging prima en op Amsterdam centraal netjes weer uit de trein. Zegt de assistentie weet u wel dat u in de internationale trein zit??? Uhm wat maakt dat uit dan? Nou u heeft kans dat u aan niet geholpen wordt wat u mag officieel niet in een internationale trein met de rolstoel want de deuren zijn te smal. Nou te smal het ging perfect en er zijn zelfs speciale rolstoelplekken dus was een beetje vreemd. Of ik er rekening mee wilde houden met assistentie aanvragen.

Wat hebben we genoten in amsterdam ook al zijn de wegen en de meeste winkels niet rolstoelvriendelijk. Zijn bij Amsterdam lookout geweest geschommeld op 100 meter hoogte met de tram geweest en naar de Albert kuyp markt. En ondertussen moesten we natuurlijk niet vergeten om onze terugreis bij ns assistentie aanvragen.

Ik natuurlijk weer kijken voor een rechtstreekse verbinding en die was er om 17.00 uur. Even later ging telefoon de mevrouw van de NS, ik zie dat u reisassistentie heeft aangevraagd maar dat is een internationale trein daar mag u niet mee reizen! Nou we hebben er de heen weg ook ingezeten en dat ging prima ik zie geen probleem. U wordt niet geholpen bij de internationale trein ik heb een alternatief die trein vertrekt 3 minuten later en heeft 1 overstap. Ik zeg ok prima maar dan wel graag ook gelijk hulp bij de overstap niet dat er een 30 of 45 minuten tussen zit. Nee de overstap is op het zelfde perron dus dat was geen probleem! Dat was wel fijn maar je bent toch weer afhankelijk van ……

We hopen dat we snel een filmpje kunnen plaatsen over de vooruitgang van de training.

Pacemaker geactiveerd !

Inmiddels bijna een week verder na de start naar het doel . Het gaat super goed ik voel de stroom dat 24 uur aanstaat gewoon door mijn bekken gaan en boven benen . Dat vind ik positief. En smorgens,smiddags en savonds programma b/c 20 min links en 20 min rechts. Om de onderbeen aan te sturen om te strekken . Dat is het wat ik de eerste tijd moet doen. En als ik over schakel van programma a naar b of c voel ik gewoon dat het ene stopt en het andere weer oppakt . Echt heel apart. Maar ik ga ervoor, hopen dat er snel resultaat geboekt kan worden

Hier boven een foto van programma c . En dat ding wat er aan zit moet ik op mijn pacemaker houden en zo kan ik de programma,s verwisselen.

Hoe gaat het nu?

Woensdag laat in de avond kwamen we weer thuis. Het huis was versierd met welkom thuis slingers en ballonnen.

Super leuk!

De afgelopen dagen zijn we even rustig aan het bijkomen van alle spanning en Roy natuurlijk van de operatie en wonden die moeten genezen. Ik had nog allerlei plannen om nog van alles te doen in ons nieuwe huis waar we over 3 weekjes naar toegaan❤ maar toch maar even naar volgende week verschoven.

De eerste 3 weken is het belangrijk dat er geen infectie ontstaat aan de wonden. De kids waren natuurlijk heel blij dat we weer thuis waren even genieten met elkaar! Ondertussen heeft roy al een bezoekje aan de huisarts gebracht zoals jullie hier in het blog hier onder kunnen lezen. Alles is goed gegaan! De wonden doen nog wel pijn en omdat er ook co2 gas ingebracht is tijdens de operatie heeft hij nog last van zijn ribben en schouders. Gelukkig gaat het elke dag weet iets beter.

Vandaag was het zover de pleisters mochten eraf! Lisa riep al dagen mag ik dat doen? Tuurlijk mag dat! Onze verpleegster in de dop💕

Over 2,5 week mag de neurostimulatie 24/7 aan op programma A dat betekend dat er continu stroomschokjes worden afgegeven aan de spieren waar de stimulator mee verbonden is. Ook moet Roy 3x per dag minimaal een 15 minuten per been trainen met programma B voor het ene been en C voor het andere been, als hij klaar is gaat de stimulator weer op A. Over 3 maanden moet hij een filmpje naar Marc Possover sturen omdat hij goed in de gaten wil houden hoe het gaat. Best spannend allemaal!

Voor nu lekker rustig aan!

Bij de huisarts

19-09-2019 Afgelopen nacht een ongelukje veel urine over de wonden.
Dus dacht op dat moment shit. En nu? er mag geen infecties aankomen.
Heb snel contact opgenomen met Marc Possover . Hij zei laat even zien bij de huisarts voor de zekerheid even laten controleren.
Zo gezegd zo gedaan. Hoe kom ik er ? na 1 dag na de operatie. Met de bus? nee te veel transfers. Ga met de handbike , maar moet niet te veel gestuiter hebben aan de maag, dus ben merendeels over de weg gegaan.
En wie dacht je wie er ook snel bij waren?

Meneer wat is hier de bedoeling van op de weg fietsen ? haha ik alles uitleggen, dus dat ging zonder boete, was begrijpelijk. ik snel weer naar huis.

20-09-2019 Pak op moment veel rust i.v.m. wond, nog best wel pijnlijk, maar word met medicatie tegen gegaan, zoveel mogelijk. Hoop met een paar dagen de oude te zijn.

Broer Rasta

Zoals er bekend is gemaakt is er geld overgemaakt aan mij.
Van dream or donate ( Broer).
Ik had er vanaf het begin al een goed gevoel bij, en dat is nu ook zo gebleken en hij heeft uiteraard beloofd dat hij iedereen terug zou betalen.
Ik ben blij dat hij zich aan zijn woord heeft gehouden (geweldig!).
En dat hij na deze nare tijden weer normaal door het leven kan, zonder achterom te kijken telkens.
Want dat zou natuurlijk verschrikkelijk zijn nu hij alles goed heeft afgesloten.

Operatie geslaagd!

Vanochtend om 10.00 uur was het zover, de operatie waar Roy al maanden naar uit keek. Weer een stap richting zijn doel om weer te leren staan en stappen te zetten.

De operatie duurde een kleine 2 uur en daarna mocht ik bij Roy op de uitslaapkamer. Hij had pijn en kreeg zoals ze dat hier noemen painkillers.

Een tijdje later kreeg hij weer praatjes en mocht hij naar zijn kamer.

Professor Marc Possover kwam langs en vertelde de operatie was geslaagd de neurostimulator werkte goed!

Morgenvroeg komt de arts weer en als alles goed is mag Roy weer naar het hotel en hebben we woensdagmiddag nog een afspraak.

Het is zover

Gister ochtend was het zover we zijn vertrokken naar Zwitserland! Roy zijn broer Arjan en schoonzus Marloes zijn mee. Gisteren hebben we nog even heerlijk kunnen genieten van het mooie weer en van Zurich!

Vandaag is het dan zover de operatie! Super spannend! Vanochtend om 08.30 aanwezig zijn . Nu wachten op de arts.

Zwitserland!

Het is bijna zo ver!
Na alle toestanden over dream or donate gaat de operatie gelukkig wel door.
Nog 4 nachtjes dan vertrekken we naar Zwitserland.
Zondagochtend vertrekken we naar Dusseldorf en vanaf daar vliegen we naar Zurich. Maandag vind de operatie plaats heel erg spannend en natuurlijk hoe het erna zal gaan?
We gaan jullie via deze site (blog) op de hoogte houden van de operatie en daarna! We kunnen niet persoonlijk iedereen bedanken Maar via deze weg HEEL ERG BEDANKT voor jullie bijdrage. We zijn erg dankbaar!