Hier achter ging het de dag er na gebeuren.

16-09-2019 2 uur durende operatie. Het ging super snel vanaf het moment toen ik de kliniek in ging.

Dit is het resultaat na de operatie .
2,5 week herstellen en om infecties tegen te gaan.
Pacemaker onder de grote pleister en beneden de buitenste pleisters zitten de draden.

Het rapport ( vertaald in Nederlands)

chirurgisch rapport

Indicatie: Mr. Scholten Roy lijdt aan (in?) Complete sensorisch-motorische paraplegie T12 secundair een ongeval 2016. Hij werd geïnformeerd over het “off-label gebruikte” karakter van de procedure en stemde in met de implantatie van elektroden aan beide zijden.

Operatie:desinfectie. TRansurethrale blaaskatheter. Na een lagere positionering van de palpatie van de patiënt van het verloop van de aorta en het inbrengen van de veressnaald in het gebied van Palmer Point. Semm-test negatief. Insufflatie van 3l CO2 in de buik. Een primaire inspectie van de adomen onthult geen enkele pathologische aandoening, behalve een verwijde darm zoals gebruikelijk bij SCI-volkeren.
Open eerst de retroperitoneale ruimte aan de rechterkant en de blootstelling van de rechter femorale zenuw. verdere dissectie van de rechter lobosacrale psace en blootstelling van de rechter truncus lumbosacralis en de heupzenuwen. Talrijke vaten zijn bipolair gecoaguleerd en gesneden. Expositie van het proximale deel van de rechter zenuwen pudendus.
Vervolgens zijn twee quad-elektroden (Medtronic) plaatsen op de zenuwen, één op de heupzenuw en op de N. pudendus samen, en één op de dijbeenzenuw. Geen fixatie van de loodelektrode nodig. Sluiting van het peritoneum. Dezelfde procedure wordt aan de andere zijde uitgevoerd. Vervolgens worden alle 4 kabels uit de retroperitoneale buik geleid. De elektroden zijn verbonden met Y-verbindingen en deze twee extensies worden ingebracht in een herstelbare Pacemaker. (herstel ultra). Een zakje is gebouwd in de rechter middelste buik en de complete pacemaker is bevestigd aan de fascia. De impedantie van de verschillende polen wordt gecontroleerd door Medtronic-werkgevers. Antibiotica intraoperatief. Verwijderen van de optiek onder zichtcontrole. Morgen programmeert Pacemaker en start stimulatie na 3 weken.        

18-09-2019 Voor dat we naar huis gingen even alles controleren en uitleg.
En programmeren voor de komende tijd. Met de ingestelde trainingen.
Hij was weer blij om dit te mogen doen bij mij . En hoe dit allemaal gaat verlopen. Over 2,5 week dan gaat alles aan en kan ik flink bezig. ik heb er zin in .


21-09-2019 De pleisters zijn eraf, dit is het resultaat. Maandag even naar de huisarts om het even te laten zien .

23-09-2019 Hopelijk laatste bezoek aan de dokter voor de stroom er op gaat .
Over 2 weken is het zover dan kan het beginnen.
Er zijn vanmiddag 2 hechtingen eruit gehaald. 1 bij de navel en 1 eronder.
En de wonden zagen er mooi uit . dus hopen dat het zo blijft de komende 2 weken.

10-10-2019 Het ziet er allemaal goed uit (de wond). Paar kleine korstjes
nog, maar dat betekent niet zoveel.
Dus kan ik me nu richten op het Doel