11-09-2021 Bijna 2 jaar na de operatie, wat gaat gaat de tijd snel. Even terug naar het vorige verhaal. De stroom stootjes door mijn lies heb ik zachter gezet en gelukkig voel ik nog wel iets , maar niet zo extreem. Is er nog iets veranderd na z’n lange tijd (mei)? . Ja, rondjes kruipen door de kamer naar 10. En ik kon voor de vakantie mijn rechter knieschijf bewegen, door in mijn hoofd de strekking te doen en tegelijkertijd bewoog er aan de zijkant van mijn bovenbeen ook iets. En na de vakantie als ik de stroom op mijn rechterbeen doe, dan beginnen bepaalde spieren te trillen , rechter been was altijd wel een goede been. Linkerbeen kan ik wel iets bewegen, maar is nog te weinig om daar wat over te vertellen. En Doooooooor !!!

18-05-2021 Inmiddels een 1,5 jaar geleden (07-10-2019) na dat ik er stroom erop heb gezet . Het gaat nog steeds goed . Ik heb het gevoel dat de benen beetje weer benen worden met bewegingen enzovoort. Heb wel in mijn rechter been de stroom wat zachter gezet op een bepaalde instelling, omdat er een spier of zenuw strakker begon te worden .Dat heb ik nu 2 keer gedaan in een korte tijd en als ik mijn linker been aan zet op een bepaald programma dan begint het pijnlijk te worden in mijn lies stroom stootjes . En heb daarom even een mail gestuurd hoe of wat en daar moet ik nog antwoord op krijgen. De oefeningen eromheen gaat prima, inmiddels beetje kruipen erbij en dat inmiddels 7 keer rond de kamer . De 3 jaar is nog niet voorbij en gaan gewoon door !! Word vervolgd….

19-1-2021 Het is al weer een tijdje geleden, dat ik hier weer ben geweest.
En ik heb een mail gestuurd voor een Skype gesprek, maar Marc zei dat het geen zin heeft nu, omdat er nog geen resultaten te zien zijn. En dat de zenuwen nog moeten groeien. Oke prima gewoon doorgaan. En dat doen we. Ik heb nog wel contact gehad met mijn voorganger die een jaar eerder als mij is geopereerd en die stond rechtop met Kerst. Wat natuurlijk super is. En ik heb met mijn voorbeeld ook contact gehad en die zei blijf veel bewegen en de resultaten komen er.
Paar maanden geleden had ik zoiets van ik kan er nog wel oefeningen erbij gebruiken. Buiten de oefeningen van Possover. Dus ben in contact geweest met een fysiotherapeut. En zo mijn vraag gesteld en heb dus meerdere oefeningen mee gekregen en ben daar mee bezig gegaan en nog steeds.
Hoe staat het ervoor: de stroom is in de bovenbeen overal wel te voelen en de aanraking aan de knieen is nu ook voelbaar, aan de zijkanten van de boven benen en de zijkanten van de billen. dus er zit nog steeds vooruitgang in. En Door !!

7-10-2020 We zijn nu een jaar verder. 16 september 2019 was de operatie, maar na enig herstel van de wonden konden we de stroom erop zetten. En dat was dus 7 oktober 2019. Nu exact een jaar geleden. Terug kijken ging het jaar zeer snel voorbij, maar dat is altijd zo. Nu moeten we voor uit kijken naar een nieuw jaar, dat word dan altijd wat lastiger (voor uit kijken). We gaan gewoon door! Mijn voeten gaan een beetje in een andere stand staan, dat komt door de verlapping van de spieren. En krijg een spalk om de voeten zoveel mogelijk in een 90 graden hoek te krijgen. En elke dag staan aan de sta-op tafel is ook goed voor de voeten en spieren die korter worden. Volgende week kan ik de spalk ophalen. Binnen in mijn benen gaat het nog steeds naar wens. Ik heb nog steeds veranderingen dus dat geeft moed . Ik heb nog wel even gekeken in mijn papier werk van voor de operatie. any potential for nerve re-growth may not be expected until at least 2-3 years post-procedure.(enig potentieel voor hergroei van de zenuwen kan pas minimaal 2-3 jaar na de procedure worden verwacht). We gaan gewoon door met de trainingen. En hoop snel op beeld materiaal.

02-8-2020 We zijn er even tussen uit geweest ,maar de stroom is er nog altijd opgebleven . 3 keer per dag de sturingen maken was soms lastig . Zwemmen, sporten en fietsen dat moet ik nu weer oppakken ,want de kilooooootjes zitten er zo bij. Verandering in mijn benen zijn er nog steeds, dat geeft veel moed. We gaan door. Hoop snel video’s te kunnen maken , maar dat zal enige tijd duren.

15-5-2020 Even mail contact gehad. Waar ik nu mee bezig ben (sturingen) gewoon mee doorgaan zo. En deze instellingen op de pacemaker voorlopig blijven houden. En dat mijn zenuwen erg beschadigd zijn duurt het heel lang voor ze herstellen. Dat wist ik van te voren, dat het een tijd duurt, Maar het doel zal bereikt worden. Heb meerdere mensen gesproken die ook in Zwitserland de operatie hebben gedaan en kost veel tijd en geduld. Met zeer goede resultaten.

16-4-2020 Inmiddels al een weer een paar maand verder. We zijn nog steeds bezig met de sturingen 3 keer per dag 40 min. Het gaat nog steeds goed en voel de trillingen op nieuwe plekken. Dat is voor mij wel weer een goed teken, dan dat je helemaal niets voelt. Maar er is nog een lange weg te gaan. En pas na 1/1,5 jaar na okt 2019 ,dan zal ik mogelijk beginnen met staan. Maar mag niet verslappen met de sturingen. En hoop eigenlijk wel een keer dat er wat aangestuurd word en dat ik wat kan bewegen en laten zien. En natuurlijk wel weer benieuwd in de volgende Skype gesprek wat er dan gaat gebeuren, maar daar is nog geen datum voor gepland.

30-1-2020 Skype gesprek gehad. We moeten zo doorgaan en de stroom is flink verhoogd. Eerst voelde ik alles wel trillen en overdreven gezegd stuiteren. Ben benieuwd wat de komende tijd gaat gebeuren. Tussen 3 en 6 maanden weer een Skype gesprek.

7-1-2020 we gaan de 12e week in. Voel mijn boven benen sterker worden, maar aan de buitenkant nog niet zichtbaar (jammer nog, want dan kan ik het laten zien). Als ik met mijn oefeningen bezig ben, dan voel ik het wel tot de grote teen. Linker voet bewoog ook, maar kan op moment wel iets zijn, maar nog niet bewust aangestuurd(afwachten). En de stroom stootjes die voel ik nu ook tot de knieen. Binnenkort eerste Skype gesprek 30-01-2020 16:30, dus ben benieuwd of zo doorgaan of wat aanpassingen .

9-12-2019 we gaan nu de 8e week in. Voel steeds meer vorderingen in de benen. Elke keer als ik van programma wissel, dan voel ik de stroom stoppen en dat het bij de volgende programma (been) weer erin gaat. De rechter voet komt wel omhoog, maar denk niet dat ik dat zelf doe. (nog zoekend). Ik doe aan darmspoelen en volgens mij lopen daar ook draden langs, want het gaat er veel sneller uit dan voor die tijd.

6-11-2019 Inmiddels een maand verder 24 uur stroom door de bekken en 40 min trainen per dagdeel om de strekking erin te krijgen. Ik voel wel degelijk veranderingen in de bovenbeen en ook al wel iets naar beneden naar de onderbeen, maar spieren en zenuwen dat duurt lang, maar we gaan gewoon door. Ben benieuwd wanneer mijn onderbeen iets een strekking kan maken. Hoe ik het nu voel en gaat allemaal, zal dat niet lang meer duren.

NOG EVEN GEDULD ,KAN NIET WACHTEN.
WAT ER DE KOMENDE 3 JAAR GAAT GEBEUREN OF VERANDEREN
(SUPER SPANNEND)

07-10-2019 Dan ga ik starten met de programma’s en de oefeningen.
Programma A – 24 uur lang dag in dag uit word alles geprikkeld door stroom in de bekken en omstreken.
Programma B – ( linker been) 15 min s’ochtends, s’middags en s’avonds.
En dan de link maken (leggen) vanuit hersenen de strek beweging.
Programma C – ( rechter been) 15 min s’ochtends, s’middags en s’avonds.
En dan de link maken (leggen) vanuit hersenen de strek beweging.

hier boven zijn de eerste training schema’s voor de komende maanden.

Training schema voor de komenden maanden
het hele gebeuren uitgestald

Programma A 24 uur continu stroom en prikkels door mijn benen en bekken.

Programma B : linker been te trainen. Om de been te strekken.Via hersenen om de link te leggen en uiteindelijk resultaat dat het been gaat strekken door mij zelf. Zonder de pacemaker

Programma C : linker been te trainen. Om de been te strekken.Via hersenen om de link te leggen en uiteindelijk resultaat dat het been gaat strekken door mij zelf. Zonder de pacemaker

Voor de toekomst
voor de toekomst