Trainen,verhuisd en dagje Amsterdam

Trainen,verhuisd en dagje Amsterdam

Het is alweer ruim 3 weken geleden sinds de laatste blog. We hebben niet stil gezeten.

Roy traint elke dag 40 minuten per dagdeel! Hij voelt zijn spieren sterker sterker worden. Daarnaast handbiken, sportschool en weer zwemmen! Druk programma!

Ook zijn we Verhuisd! Eindelijk na bijna 3 jaar kan Roy weer de kids naar bed brengen. Wat genieten is dat voor ons en de kids papa die weer overal in huis kan komen! Wat genieten we van dit huis met de ruimte om te bewegen in de rolstoel een hooglaag keuken waar alles op hoogt is super fijn! En met de lift kan Roy naar de 1ste verdieping en naar zolder! Zo fijn dat dit allemaal weer mogelijk is💕

In de herfstvakantie zijn we een dagje naar Amsterdam geweest. Heel spontaan is dat helaas niet. Maar dat mocht de pret niet drukken. Met de ns moet je een uur van tevoren assistentie aanvragen. Dus zorgen dat we op tijd zijn als we deze trein misten moet je minimaal een uur wachten voor dat ze je weer helpen. Ik had al gekeken voor een rechtstreekse verbinding anders moet je 1 of meerdere keren overstappen en als daar weinig tijd tussen zit helpen ze je niet en moet je een half uur wachten. Gelukkig er was om 09.00 een rechtstreekse verbinding! De treinreis ging prima en op Amsterdam centraal netjes weer uit de trein. Zegt de assistentie weet u wel dat u in de internationale trein zit??? Uhm wat maakt dat uit dan? Nou u heeft kans dat u aan niet geholpen wordt wat u mag officieel niet in een internationale trein met de rolstoel want de deuren zijn te smal. Nou te smal het ging perfect en er zijn zelfs speciale rolstoelplekken dus was een beetje vreemd. Of ik er rekening mee wilde houden met assistentie aanvragen.

Wat hebben we genoten in amsterdam ook al zijn de wegen en de meeste winkels niet rolstoelvriendelijk. Zijn bij Amsterdam lookout geweest geschommeld op 100 meter hoogte met de tram geweest en naar de Albert kuyp markt. En ondertussen moesten we natuurlijk niet vergeten om onze terugreis bij ns assistentie aanvragen.

Ik natuurlijk weer kijken voor een rechtstreekse verbinding en die was er om 17.00 uur. Even later ging telefoon de mevrouw van de NS, ik zie dat u reisassistentie heeft aangevraagd maar dat is een internationale trein daar mag u niet mee reizen! Nou we hebben er de heen weg ook ingezeten en dat ging prima ik zie geen probleem. U wordt niet geholpen bij de internationale trein ik heb een alternatief die trein vertrekt 3 minuten later en heeft 1 overstap. Ik zeg ok prima maar dan wel graag ook gelijk hulp bij de overstap niet dat er een 30 of 45 minuten tussen zit. Nee de overstap is op het zelfde perron dus dat was geen probleem! Dat was wel fijn maar je bent toch weer afhankelijk van ……

We hopen dat we snel een filmpje kunnen plaatsen over de vooruitgang van de training.