Steeds meer mogelijkheden met de rolstoel!

Steeds meer mogelijkheden met de rolstoel!

Het is wel wat langer dan een week geleden maar hier is hij dan blog nummer 5.

In het begin ziet het er allemaal nog niet zo rooskleurig uit. Je bent in een rolstoel terecht gekomen en alles gaat niet meer zoals je gewend bent.
Frustratie als er iets niet gaat wat je zo graag wilt. Later leer je er mee omgaan en zo ga je steeds meer mogelijkheden zien! Als aller eerste kwam de handbike! Yes weer een stukje vrijheid terug! Genieten! Daarna kwam de aangepaste bus Roy moest daarvoor wel eerst examen doen bij het CBR en kreeg een aantekening op zijn rijbewijs voor aangepaste besturing! En ik vond het heerlijk was geen taxi meer kon er naast zitten rolstoel hoefde niet meer uit elkaar en in de auto! En het aller belangrijkste Roy kon zelf weer heen gaan waar hij wilde niet afhankelijk van anderen! Ook wilde we weer graag op vakantie. Maar hoe gaan we dat doen we hebben alle benodigdheden niet bij de hand en het belangrijkste is de po/douchestoel. We gingen altijd met de caravan maar voor de eerste keer vakantie zat dat er nog niet in en gingen we een weekje met de mei vakantie een half jaar na het ongeluk. Roy had er super veel zin in en ik zag er eerst als een berg tegen op! Gelukkig gingen we met schoonzus zwager en de kids. Voor de eerste keer vliegen met de rolstoel en voor het eerst in een aangepast chalet met in de douche alleen een douche krukje. Het vliegen gaat prima met de assistentie en in het chalet was het behelpen in de douche maar het is ons gelukt. Tuurlijk en de eerste keer op vakantie is moeilijk iedereen rent springt en gaat zo als het gaat en dat was bij ons niet meer zo.

Maar we hebben gelukkig ook kunnnen genieten! En we gaan nu zelfs met onze eigen aangepaste tourcaravan op vakantie!

Naar het bos, we mochten graag zondag s’ochtends met de kinderen naar het speelbos gaan! Maar na het ongeluk hebben we dat anderhalf jaar niet meer gedaan. We vonden het moet wel leuk en fijn zijn en met je gewone rolstoel door het bos doe je niet voor je plezier! We kwamen in contact met het bedrijf 2kerr zij verkopen balansrolstoelen of te wel een segway waar je op kan zitten echt fantastische dingen zijn dat. Roy heeft een afspraak gemaakt om er 1 uit te proberen! Zand, gras, kiezelstenen, bos en onverharde wegen niets is te gek en de bigo gaat er moeiteloos door heen. Erg blij dat we er 1 aangeschaft hebben we zijn gelijk naar het bos gegaan en hebben erg genoten. Zelfs naar het blote voeten pad is weer mogelijk zonder problemen met de bigo!

Sporten ja wat nu voetballen kan niet meer dus kijken naar sporten die mogelijk zijn in de rolstoel en Roy kwam al snel uit bij de tennis. In wierden gaven ze les in rolstoel tennis. Maar dat gaat niet in een gewone rolstoel en moest er een tennisrolstoel aangeschaft worden. Ook mocht Roy altijd graag darten. En dat is gelukkig nog steeds mogelijk alleen hangt het bord natuurlijk wel lager en kan je niet mee doen aan de gewone ranking maar aan aan de paradarts ranking.

Zo zie je maar weer dat als je het de tijd geeft er weer veel mogelijk is maar je moet het ook kunnen en willen! En samen komen wel heel ver! Soms is het knooien maar we hebben ook veel lol. Je komt soms in hotels en dan denk je HOE DAN? Wie heeft dit bedacht? Een mooie ruime badkamer een douchestoeltje aan de muur, en de douchekop hangt er 1,5 meter naast geen beugels aan de muur dus zelf douchen gaat niet. Ik ben de douchekop houder hahahah Roy houd met 1 hand zijn benen vast en probeert zich zelf rechtop te houden en dan moet er nog gewassen worden.

Zo zijn er weer heel veel dingen mogelijk en je leert ook accepteren dat niet alles meer gaat zoals het ging. Maar alles kost tijd en die moet je je zelf gunnen en alles op je eigen tempo!

Volgende keer: Zomervakantie!